Yayasan PEKEMA hulur bantuan kepada 276 anak yatim dan asnaf

 

KOTA KINABALU: Yayasan Persatuan Pengimport Dan Peniaga Kenderaan Melayu Malaysia (PEKEMA) Cawangan Sabah telah menghulurkan bantuan kepada 276 kepada anak-anak yatim,golongan asnaf dan pelajar tahfiz.

Mereka terdiri daripada Rumah anak Yatim Tambunan, Sekolah Agama Negeri (SAN) Tambunan,Home Tuaran,Rumah Amal Kasih Kingfisher Likas, Tahfiz Nahdatul Ilimiah Sembulan dan Rumah anak Yatim As Sakinah Lok Kawi Papar.

Setiausaha Eksekutif Yayasan PEKEMA Sabah, Encik Yatim Haji Kadas berkata kesemua mereka telah dibawa membeli belah di Survey Hypermall Likas untuk membeli keperluan Hari Raya Aidilfitri masing-masing yang akan menjelang tiba beberapa hari lagi.

Yatim berkata mereka telah diberikan kebebasan untuk memilih keperluan Hari Raya mereka sendiri. Beliau berkata di samping membeli keperluan Hari Raya, anak-anak tersebut turut diberikan beg sekolah oleh pihak Yayasan PEKEMA.

Beliau berkata program ini adalah acara tahunan Yayasan PEKEMA yang dibuat dalam bulan Ramadan untuk meringankan beban ibu bapa mereka.

Turut bersama dalam program itu ialah Presiden PEKEMA, Encik Radzuan Datuk Haji Lassim, timbalan Presiden Datuk Zulfakar Datuk Seri Mohamaed Bledram,Eksekutif Pentadbiran dan Kewangan, Stefenie John dan Eksekutif Akaun Maziani Mohd Yusoff.

 
By :
 
New Sabah Times